Potravinové odpady představují cca 10 - 20% domácího odpadu a jsou velmi problematickou součástí odpadu. Každý krok zpracování potravinového odpadu je rizikový z hlediska sanitárního, ohrožení zdraví občanů a životního prostředí. Zpracování v kompostárnách se jeví jako nejvíce přátelské k životnímu prostředí, k tomuto se však váže komplexní logistika, jako speciální nádoby pro sběr odpadu, svoz speciálními nákladními vozy, kompostárny, zpracování odpadu a použití výsledného produktu při rekultivacích. Další možností je spalování ve speciálních spalovnách, které při procesu produkují energii, vzhledem k vysokému obsahu vody v potravinových odpadech je však nutno dodat k dokonalému spálení více energie, než se ze spalování získá. V ČR se potravinový odpad obvykle sváží na skládky s ostatním směsným odpadem, kde se samovolně rozkládá, přičemž se do atmosféry uvolňuje metan, skleníkový plyn. Zajisté znáte ten charakteristický zápach skládky, to je bioplyn neboli metan. Předpoklad při správ
Drtiče potravinového odpadu. Prodej, montáže a servis drtičů všech značek po celé ČR. Volejte 737 991 923